Uw ideale printer koopt u zo

Door op 8-20-2013 in ICT nieuws

Uw ideale printer koopt u zo

Om er voor te zorgen dat je de juiste printer aanschaft moet je een aantal punten op een rijtje zetten. Eén van de belangrijkste vragen die je moeten beantwoorden is: Wat ga je printen? Ben je opzoek naar een printer die je familiekiekjes zo helder mogelijk afdrukt of print je voornamelijk stapels documenten? Op het gebied van kleurenprints is de inkjet heer en meester. Deze zet uw digitale shots om in verbluffende lijstwaardige fotoprints. Wanneer u foto’s gaat printen overweeg dan ook te investeren in goed fotopapier. Dit tilt uw afbeeldingen naar een hoger niveau.

Ligt de focus voornamelijk op zwart-wit documenten, dan is de laserprinter wellicht beter geschikt. Deze kan grote printopdrachten in no-time verwerken en zet zwart-wit tekst haarscherp op papier. Nog beter dan de inkjet. Er bestaan ook kleuren laserprinters maar deze behalen niet het level van de inkjet.

Iedereen heeft een budget en dit bepaald het spectrum waaruit gekozen kan worden. Houd er echter bij de aanschaf van een printer rekening mee dat het net als bij een auto niet alleen om de aanschafprijs gaat. Naast de aanschafprijs is het zaak goed te kijken naar het verbruik van cartridges. De stelregel bij printers is dat goedkoop uiteindelijk vaak duurkoop is. Dit omdat goedkopere printers over het algemeen meer inkt verbruiken en dat kan snel in de papieren lopen. De prijs van cartridges verschilt nogal per merk maar het gebruik van compatible (niet originele) cartridges kan de kosten drukken.

Ook het printvolume is bepalend, want hoewel een inkjet goedkoper is in de aanschaf is de prijs per print hoger. De prijs per print van een laserprinter wordt lager bij grote volumes. Print je voornamelijk zwart-wit en 2000+ vellen per jaar dan is de laserprinter voor  u de beste keus.

Ben je op zoek naar wat extra functionaliteiten naast printen alleen, dan is een all-in-one printer een goede oplossing. Deze biedt niet alleen de mogelijkheid van printen maar heeft ook een scan en/of kopieerfunctie. Kies bij de aanschaf van een all-in-one voor een printer met netwerkverbinding om meerder apparaten aan te sluiten zoals laptops, tablets, desktops en smartphones.