‘Google werkt aan concurrent voor Spotify’

Door op 5-17-2013 in ICT nieuws

‘Google werkt aan concurrent voor Spotify’

Google is druk bezig met het ontwikkelen van een concurrent voor muziekstreamingdienst Spotify. Tijdens de Google I/O-beurs wordt de dienst vermoedelijk gepresenteerd. De drie grote platenlabels, Warner Music Group, Sony Music Entertainment en Universal Music Group zouden de contracten inmiddels hebben getekend.

Ook sloten deze labels ook een deal met Apple over iRadio. De dienst van Google moet worden aangeboden via zowel YouTube als Google Play, de applicatiestore van Android. Het is nog onduidelijk hoe de integratie van YouTube er precies uit gaat zien. The New York Times verwacht niet dat we gratis gebruik kunnen gaan maken van Google’s dienst, iets wat Spotify juist wel aanbiedt. Bij deze abonnementsvorm heb je wel te maken met reclames, waar je bij betaalde accounts geen last van hebt. De prijzen van Google’s muziekdienst zouden starten bij 10 dollar per maand.

In het verleden probeerde Google al eens vergeefs om Spotify over te nemen. Na het mislukken hiervan is het bedrijf waarschijnlijk aan de slag gegaan met een eigen dienst.